Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói piskótatekerccsel

MME MME
2.3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8-10 személyre:
  • A piskótatekercshez:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • kis só
  • A töltelékhez:
  • 3 evőkanál szilvalekvár
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 l tej
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 tábla tortabevonó
  • 10 dkg mazsola
  • rumaroma
  • A díszítéshez:
  • kókusz- vagy csokireszelék a tetejére
  • tejszínhab tálaláskor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótatekercshez egy tálban habosra verem a tojássárgáját a cukorral, egy másikban a fehérjét egy kis sóval. A tojássárgájához pár evőkanál felvert tojásfehérjét adok, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a többi fehérjét is óvatosan hozzákeverem. Megsütöm, és még melegen feltekerem, félreteszem hűlni.

A krémhez a pudingport a kakaóval, a cukorral és a tejjel megfőzöm, amikor kész, félrehúzom, és beleteszem a felkockázott csokit és a rumaromába áztatott mazsolát. Jól megkavarom, és félreteszem.

Előveszem a piskótatekercset, lekvárral megkenem, feltekerem, felszeletelem. Egy nagy tálat kibélelek vele, majd öntök rá a pudingos masszából. Ezután megint piskótatekercs következik, és így folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejét meghintem egy kis kókuszreszelékkel vagy csokiforgáccsal, hűtőbe teszem, majd tejszínhabbal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss