hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói galuska Ide süss! Anitától

MME MME
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 16 dkg liszt
  • 12 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 3 cl narancslikőr
  • A krémhez:
  • 10 dkg keményítő
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 dl tej
  • 20 dkg kókuszvirágcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • Az öntethez:
  • 10 dkg keményítő
  • 8 dkg kakaópor
  • 25 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 cl rum
  • A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín (35%)
  • 15 dkg aprított dió
  • 5 dkg friss málna
  • mentalevél

Elkészítés

  1. A piskótához az alapanyagokat robotgép segítségével habosra keverjük, majd félgömb alakú szilikon formákba adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük.Ha kihűlt, belsejét kikanalazzuk, narancslikőrrel megkenjük.
  2. A krémhez a vaníliás pudingot tejben, a cukor felével sűrűre főzzük. Közben 3 tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk. A forró vaníliakrémbe belekeverjük a darált diót és óvatosan a felvert tojáshabot. Az elkészült krémmel a piskótát megtöltjük és kihűtjük.
  3. A két félgömböt krémmel összeragasztjuk, kívülről krémmel bekenjük és az aprított dióba forgatjuk.
  4. A csokiöntethez pudingporból, kakaóból, cukorból, vaníliás cukorból és a tejből csokiszószt főzünk. Miután levettük a tűzről belekeverjük a rumot. A csokiöntetet külön szószos tálkában tálaljuk.
  5. A díszítéshez a tejszínt habbá verjük. A tányért a felvert tejszínnel és friss málnával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss