A tojások sárgáját csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverjük 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel és 3 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és 20 dkg kristálycukorral. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos masszát, majd takarék lángon kevergetve felfőzzük.
Közben a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék kristálycukorral, és óvatosan összekeverjük a főtt krémmel.
A babapiskótát és a mazsolát a rumos gyümölcslébe mártogatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy nagy tál (vagy több kisebb tál) aljába teszünk egy réteg babapiskótát, rá a gyümölcsöt, a mazsolát, majd a krémet, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg krém legyen.
A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kakaót, a kristálycukrot és a vizet. Hozáadjuk a vajat, felolvasztjuk, és homogénre keverjük a csokiszószt.
A csokikrémet a somlói tetejére locsoljuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.
Mindenki olyan gyümölccsel készítheti el, amilyet szeret, a gyümölcs mennyisége is ízlés szerint növelhető. Nem nehéz az elkészítése és garantáltan sikert arat mindenkinél. (Ha van otthon sima piskóta, azzal is elkészíthető.)