hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet

MME MME
210 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A babot és a füstölt libacombot beáztatjuk külön-külön egy éjszakára.
  2. A hagymákat megpucoljuk, az összes züldséget felvágjuk és a tojásokat is megmossuk.
  3. Egy lábosban felhevítjük a libazsírt, rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  4. Miután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, megdinszteljük, majd levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.
  5. Leszűrjük a babot, majd a lábasban összekeverjük a gerslivel és a fokhagymával is. Sózzuk, borsozzuk. 
  6. Egy római tálba rakjuk a felét, rárakjuk a libacombokat és a marhahúst, majd a bab másik felét és a tojásokat.
  7. Annyi vizet öntünk rá, hogy a tojásokat bőven ellepje, ezután lefedjük, és 90 fokos sütőben 12-14 órán keresztül sütjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a sólet:

Ezek is érdekelhetnek

Friss