Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet füstölt hússal

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk egy éjszakára, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A füstölt húst 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd feldaraboljuk. 
  2. Egy hőálló edényt kikenünk zsírral, és megszórjuk pirospaprikával. A bab felét elterítjük benne, és rászórunk 1 marék árpagyöngyöt, majd rátesszük a hús felét. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Beterítjük a bab másik felével, majd a maradék gerslivel, a hússal és a kocára vágott vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágva a rétegek közé dugdossuk, majd beletesszük a babérlevelet.
  3. A tojásokat nagyon alaposan megmossuk ecetes vízben majd belenyomkodjuk, hogy elmerüljenek a babban. 
  4. Ezután felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor felforrt, mérsékeljük a hőfokot 160 fokra, majd kb. 2 órán keresztül sütjük, amíg a hús és a bab is megpuhul (ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt nedvességet).
  5. Tálalás előtt kivesszük a tojásokat, megpucoljuk, és félbevágjuk. Ezzel kínáljuk a sóletet.

    Ajánljuk még:

    Sólet füstölt libamellel >>> 

    Rakott zöldbab pulykával és bulgurral >>> 

    Még több babbal készült finomság >>> 


Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek