Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet füstölt hússal római tálban

MME MME
1
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A babot a főzés előtti napon kiválogatjuk, és hideg vízben beáztatjuk. A római tálat főzés előtt 1 órával hideg vízbe beáztatjuk.

A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a zsíradékban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, és jól átkeverjük.

A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikávalés a liszttel, felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a babot és az árpagyöngyöt, majd sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük. Rövid ideig főzzük.

Az előfőzött babot beleöntjük az előkészített római tálba, és a húst is hozzáadjuk. A tálat lefedve hideg sütőbe tesszük, ezután a sóletet alacsony hőmérsékleten, körülbelül 2 órán keresztül főzzük. Ha közben a levét elfőtte, akkor még meleg vízzel pótolni kell.

A kész sóletből a húst kivesszük és kicsontozzuk, majd apró darabokra vágjuk, ezután visszarakjuk a sóletbe.

Főtt tojással díszítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss