Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet egyszerűen II.

MME MME
5/5
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap beáztatjuk a babot és a húst.
  2. Másnap felaprítjuk a hagymát, a húst nagyobb kockákra vágjuk a tojásokat nagyon alaposan megmossuk.
  3. A főzőedényt feltesszük a tűzre. A forró zsírban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a húst, és 1 órán át főzzük. Hozzáadjuk a babot, majd sóval és fokhagymával ízesítjük. Fél órán át főzzük, majd beletesszük a tojásokat és a gerslit. Újabb fél órán át főzzük, közben óvatosan kevergetjük. Kivesszük a tojást, ha a hús már puha, azt is. Pótoljuk a vizet, ha kell, nehogy túl sűrű legyen. 
  4. A tojásokat megtisztítjuk, negyedeljük. Mély cserép vagy jénai tálba adagoljuk az összekevert sóletet, és a szélére rakjuk a tojáscikkeket.

VÖRÖSBOROS SÓLET PARASZTKOLBÁSSZAL ÉS TOJÁSSAL 

SÓLET KOLBÁSSZAL ÉS TOJÁSSAL 

Megjegyzés

Főzés közben nem keverjük, legfeljebb hirtelen megforgatjuk a lábost, a főzés alatt az étel teteje csak mozoghat, nem forrhat. Az összekeverés kíméletes legyen, ne törjük össze se a babot, se a húst.
Fotó AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss