Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Soksajtos husi

MME MME
1 3.7/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket megkenem mustárral, majd kiolajozott sütőedénybe egy sort lerakok. Megszórom reszelt sajtkeverékkel, meg egy kis tejföllel. Újra egy réteg mustáros hús következik, amit szintén megszórok a sajtok keverékével és egy kis tejföllel. Ezt addig kell csinálni,amíg a hús el nem fogy. A tetején sajt és tejföl legyen. Ha ez kész, meglocsolom a borral és a konyakkal, majd lefedve előmelegített sütőbe teszem párolódni. Kb. fél óra múlva leveszem a fedőt, s így sül tovább, amíg a leve besűrűsödik, és a teteje megpirul. Legfinomabb sós krumplipürével, amibe egy kis reszelt füstölt sajtot is teszek. Nem lehet eleget készíteni belőle, olyan finom.

Megjegyzés

A só nem véletlenül maradt ki, így is elég sós lesz az étel. Természetesen több sajttal is lehet készíteni, de akkor már drágább. Készíthető csirkemellből és 12% tejfölből is párolt zöldséggel, akkor akár finom fogyókúrás ételt ehetünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss