Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokhagymás burgonyakrémleves

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított, finomra vágott vörös- és újhagymát megpároljuk a felforrósított vajon. Rádobjuk a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Hozzáadjuk az alaplét, egy kevés sót, borsot, frissen reszelt szerecsendiót, valamint a babérleveleket, és közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Azután eltávolítjuk a levesből a babérleveleket, és botmixerrel krémesre törjük.
  2. A tejszínt simára keverjük egy merőkanálnyi levessel, valamint az étkezési keményítővel. A keveréket a többihez öntjük, és nagy lángon összeforraljuk.
  3. A kenyérszeleteket megpirítjuk, kockákra vágjuk. Ezekkel és a felaprított snidlinggel megszórva tálaljuk a levest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss