Elkészítés: A paradicsomokat pár másodrecre forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk, és lehúzzuk a héjukat. A zöld részeket kivágjuk (magok maradhatnak).
A hagymát finomra vágjuk, és pár perc alatt megpároljuk az olajon. Hozzádobjuk a többi fűszert is (kömény, koriander, szegfűszeg, fokhagyma, gyömbér, só, bors, bazslikomlevél), közben a paradicsomot felkockázzuk, és azt is hozzáadjuk. Felforraljuk, közben néha megkeverjük, majd a forrástól számított 10 perc után félrehúzzuk a tűzhelyről a fazekat, és összeturmixoljuk a fűszeres paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a vörösborecetet, majd újra felforraljuk.
Újabb 10 perc forralás után a forró ketcupot kimosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, majd pár percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket, másnapig szárazdunsztba rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre