Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokan ettünk egymásért - több, mint 3,6 millió forint gyűlt össze az Magyar Élelmiszerbank adománygyűjtő akciójában

default user icon
MME
Hazánkban is egyre népszerűbbek az olyan jótékonysági kezdeményezések, melyek egy egyszerű hétköznapi tevékenységhez kapcsolódnak. Az Élelmiszerbank, Együnk Egymásért programjával a résztvevők  egy éttermi ebéddel támogathatták a rászorulók étkezését, aminek köszönhetően 3,6 millió forint adomány gyűlt össze.


A Magyar Élelmiszerbank immár negyedik alkalommal megrendezett  Együnk Egymásért akciójában, idén 52 étteremben és menzán lehetett Élelmiszerbankot támogató fogást vagy menüt választani, ezzel segítve a rászorulók élelmezését.Emellett lelkes résztvevők 10 vállalati sütivásárt és 23 egyéni akciót valósítottak meg.

A kampány során bebizonyosodott az, hogy a összefogás ereje segít az éhezés és élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben.

Az Együnk Egymásért programhoz csatlakozóknak köszönhetően, több mint 3,6 millió forint gyűlt össze, amit az Élelmiszerbank a téli hónapokban a rászorulók élelmezésére fordít. 

 Mivel az Élelmiszerbank az élelmiszerfeleslegeket ingyen veszi át és adja tovább, 1000 Ft-ból 20-30 000 értékű élelmiszert tud eljuttatni a nélkülözőkhöz. Az Együnk Egymásért akció bevétele tehát 108 000 000 Ft értékű adomány szétosztását teszi lehetővé a legnehezebb, téli időszakban.

Ezek is érdekelhetnek

Friss