Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sok minden változik, csak az ízélmény nem: Dobka lesz a Cupákos!

default user icon
MME
A budapesti Dob utca és a Kazinczy utca sarkán eddig Cupákos néven futó hely profilt váltott, és június közepétől Dobka néven várja a könnyedebb ételeket kedvelő vendégeket is. A profilváltás eredménye nemcsak egy letisztult, hangulatos belső tér, hanem egy olyan új étlap, amely minden igényt kielégít, ugyanakkor nem nélkülözi a Cupákosból már jól ismert ízeket sem.

“Szeretnénk, ha a Dobka a budapesti bulinegyed és zsidó negyed találkozásánál egy olyan oázis lenne a hazai és a külföldi vendégeink számára, ahol mindenki egyformán megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. Míg a Cupákost a magyaros konyha megbízható élharcosaként ismerték az emberek, a Dobka nem áll be a sorba, nem köti magát egy-egy konyhai irányzathoz és az alapanyagok terén sem szab magának határokat. Mostantól az örömfőzés jegyében szezonális alapanyagokból a legváltozatosabb fogásokkal várjuk vendégeinket” – mondta Tasnádi Ákos a Dobka (és a korábbi Cupákos) séfje. Az étterem az elmúlt hónapok nehézségei után töretlen lelkesedéssel, új étlappal és új környezetben várja a jó ételek szerelmeseit.

Ízek a világ minden tájáról

Az új étlapon a magyaros ízek mellett szerepelnek olaszos fogások is, de megtalálhatjuk a zsidó és a thai ízvilágot is az ételek között. Ezt a sokszínűséget jól tükrözi például az aktuális étlapról a ramen alapú zöldségerőleves, wakameval és maceszgombóccal tálalva, a királyrákos házi tészta szárított paradicsommal és édes chili-s sajtkrémmel, a zöldborsós árpagyöngy lyoni hagymával, vagy a hideg kacsamáj zöldalmával.

 

És persze jó hír a Cupákos rajongóinak, hogy a Dobkában sem kell nélkülözni a jól megszokott ikonikus ételeket, úgy, mint a sörben sült sertéscsülköt burgonyapürével és savanyított zöldségekkel, vagy a rántott mangalicakarajt petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával.

 

Ha pedig valaki a desszertek szerelmese, akkor választhatja akár a tradicionális somlói galuskát, vagy éppen az egzotikus kókusztejes mahlabit is kakukkfüves crumble-lel és sárgabarackkal.

 

újdonságok hétről hétre

A szezonalitás nagyon fontos a Dobka konyhájában, hiszen az ételek minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, a szezonálisan elérhető húsokból és zöldségekből készülnek el. Nem beszélve a hetente változó séf ajánlatáról, ami tényleg az örömfőzésről szól, hiszen Ákos és csapata új ötletek és inspirációk mentén alakítja ki az új heti fogásokat, ahol igazi meglepetésízek is megjelenhetnek hétről-hétre, így érdemes rendszeresen visszatérni az étterembe.   

KEMENCÉBEN SÜLT HÚSÉTEL: CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA 
EGYSZERRE REGGELIZŐ, PIZZÁZÓ, BÁR - MEGNYÍLT A POMPÁS BUDAPEST 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss