Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sóban sült tengeri süllő morzsás spagettivel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg tengeri só
  • 4 db tengeri süllő, aranydurbincs vagy más egész tengeri hal
  • 3 tojásfehérje
  • 1 citrom
  • friss zöldfűszerek
  • A körethez:
  • 6 szelet toastkenyér
  • 5 dkg vaj
  • 4 ág kakukkfű
  • 20 dkg spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék rukkola

Elkészítés

Elkészítés: A halat megmossuk. A tojásfehérjéket picit felverjük, hozzáadjuk a durva szemű sót, összekeverjük. Harmadát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, ráfektetjük a halakat. A citromot cikkekre vágjuk, a hal hasába töltjük a zöldfűszerekkel együtt, majd befedjük a maradék sóval. 200 fokos sütőben 35 percig sütjük.

A körethez a kenyeret mixerben morzsásra aprítjuk. A vajat felolvasztjuk, belerakjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a morzsát is, aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fogkeményre főzött, leszűrt spagettit és a rukkolát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.

A halról a megkeményedett sókérget óvatosan feltörjük, kiemeljük, ki is filézhetjük. A morzsás spagettivel és zöldsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss