Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Snidlinges-krémsajtos töltött borda hercegnőburgonyával

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
  • 1 csokor snidling
  • 20 dkg natúr krém sajt
  • őrölt fehérbors
  • 20 dkg finomliszt
  • 2-3 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj
  • A hercegnőburgonyához:
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

A snidlinget apróra vágjuk, elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, majd ráhajtjuk a másik felét, és a szokásos módon bepanírozzuk.

Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.

A hercegnőburgonyához a burgonyát megfőzzük, és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat, a két tojássárgát, ízesítjük a szerecsendióval, a borssal és az ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss