Elkészítés: A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítottam. Kibéleltem sütőpapírral egy 20×25 cm-es tepsit, és belenyomkodtam a tésztát. 160 fokos sütőben kb. 40 percig sütöttem, míg a teteje egy kis színt kapott. Hagytam kihűlni.
Egy nyeles edénybe - a mogyoró kivételével - kimértem a hozzávalókat, feltettem főni. Közben folyamatosan kavargattam. Ahogy felforrt, elkezdett pöfögni, de hálistennek nem lövöldözött, így égési sérülések nélkül megúsztam. Kb. 10 perces kavargatás után érezhetően besűrösödött, és kissé karamellizálódott a massza. Ekkor belekevertem a mogyorót, és a tésztára simítottam.
Mikor kihűlt, a papírt lefejtettem róla, tálcára csúsztattam. Vízfürdő felett felolvasztottam a kétféle csokoládét, és bevontam a tetejét. Hűtőben 1 órát pihentettem, majd szeleteltem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre