Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Snickers szelet házilag

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 18 x 27 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • késhegynyi szalalkáli
  • A karamellás-mogyorós krémhez:
  • 7 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaj
  • 2 tubus sűrített tej (2 x 170 g-os)
  • 18 dkg sózott mogyoró
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet keverjük össze a késhegynyi szalalkálival, majd adjuk hozzá a vajat, morzsoljuk össze. Keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a papírral együtt tegyük a tepsibe a tésztát.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt világos színűre a tésztát. Vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez a kristálycukrot, a vajat és a sűrített tejet tegyük egy edénybe, és állandó keverés mellett 15 perc alatt karamellizáljuk világos színűre, ezalatt az idő alatt szépen besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a sózott mogyorót, majd keverjük alaposan össze.

A tepsiben lévő, kihűtött tészta tetejére öntsük rá a karamelles mogyorót, egy spatulával simítsuk el egyenletesen, és hűtsük ki teljesen, hogy a karamell megdermedjen.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Öntsük a karamellrétegre, és egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss