Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Smaltig Dalma extra könnyű túrógombóc receptjét ki kell próbálnod!

default user icon
MME
Smaltig Dalmát egy félig reality tévéműsorban ismertük meg 3 éve, de a főzés, a gyereknevelés bizony az ő napjaiból sem marad ki. Olvasóinkkal most egy extra könnyű túrógombóc receptet is megosztott.

Dalma állítása szerint nem mindig szeret főzni, de nincs mese, mert főzni kell. Van olyan időszak, amikor minden áldott nap készít valami sütit, mert rákattan a sütésre, aztán hirtelen elhagyja az ihlet, és újra fel kell szívnia magát, hogy konyhatündér legyen. Mindenhonnan gyűjti az inspirációkat a főzéshez: legyen az az Internet vagy újság, vagy szakácskönyv, nincsen kifejezett receptgyűjtőhelye.

Dalma egyszerűen nagyszerű túró gombóc receptje

Hozzávalók:

  • 12 evőkanál nagy szemű zab
  • 500 gramm túró
  • 2 db tojás
  • tejföl + édesítő ízlés szerint

Elkészítése:

A tejföl kivételével minden hozzávalót gyúrjunk össze, és dobjuk forró vízbe. Mikor feljönnek a víz tetejére a gombócok, már kész is vagyunk. Dalma nem hempergeti bele semmibe a gombócokat, hanem úgy tálalja, ahogy van. A tetejére viszont ízlés szerint édesített tejfölt tesz.

A következő életében állatorvos lesz

Dalmának pörgős napjai vannak, hírolvasásra csak a reggeli kávé mellett van ideje, mert akkor van még nyugi körülötte. Kedvence a tudomány rovat, az állatvilág különösen érdekli. Következő életében állatorvos lesz vagy olyan helyen fog élni, ahol állatokkal foglalkozhat.

„Nagyon izgalmas dolog a hírfogyasztás új eszköze, a podcast! Jó benne, hogy kiegészítő tevékenységként is végezhetem, így nem az olvasástól veszi el az időt, hanem pl. amíg bekeverem a túrógombóc alapját, addig meghallgathatom a megújult Origo hétfő, szerda és péntek délután jelentkező 10-15 perces Hírcastjét!”

MÉG TÖBB TÚRÓGOMBÓC RECEPTET ITT TALÁLSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss