Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Slambuc bográcsban egyszerűen

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A slambuc elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot összevágjuk, és a laska tésztát nagy darabokra törjük.
  2. Bográcsba tesszük a zsírt, a kolbászt és a szalonnát, és zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük a húsokat a zsírból.
  3. Ezután a laska tésztát pirítjuk bele, majd azt is kivesszük belőle.
  4. A hagymát üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk a lecsópaprikát, a paradicsomot, és 5 perc után a burgonyát is.
  5. Pár perc pirítás után hozzáöntünk 1,5 l vizet, és felforraljuk, majd fűszerpaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk, és a tésztát is beleszórjuk.
  6. Ha kezd puhulni a tészta, a kolbászos szalonnát és az erős paprikát is hozzáadjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
  7. Ha minden puha, hagyjuk egy fél órát állni, hogy összeérjenek az ízek, és utána fogyasszuk jól behűtött kovászos uborkával.

Nézd meg videón, hogyan készül a slambuc bográcsban:

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss