Elkészítés: A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Enyhén sós vízben két-három percig főzzük, jól lecsöpögtetjük. 12 nagyobb levelet félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, keresztben kettévágjuk őket. A füstölt szalonnát elkaparjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, megreszeljük, majd a hússal, az apró kellel meg a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, megfűszerezzük, és ezzel a töltelékkel töltjük meg a 12 levelet. Egy tűzálló tálba tesszük. A mártáshoz a sárgarépát meg a póréhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, vajon kissé megpirítjuk. Egy deci vízzel felengedjük, vegetával ízesítjük, puhára pároljuk. A mártást a göngyölegre öntjük, lefedve forró sütőbe tesszük és kb. ötven percig sütjük. Még forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre