Elkészítés: Két liter vízben feltesszük főni a bárányt a sóval, borssal, borsóval, és két óra hosszat főzzük. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott zöldséget és hagymát, további harminc percig főzzük, amíg minden puha nem lesz. A tetejére petrezselymet szórunk. A levesből kivesszük a húst, sós vízben főtt burgonyával, káposztával és az alábbi mártással kínáljuk. A zsiradékot megolvasztjuk, beleöntjük a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd 3 dl levessel felengedjük, beletesszük a mustárt, sót, ecetet és a kapribogyót. Állandóan keverve felforraljuk, és addig főzzük, ameddig be nem sűrűsödik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre