hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Skandináv zöldséges húscipó

MME MME
4.9/5
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítése: A kenyérszeletek héját levágjuk, belsejüket tálba rakjuk, a vizet és a tejet ráöntjük. 5 perc múlva villával elmorzsoljuk.
A kétféle darált húst, az apróra vágott szardellát, újhagymát és kapribogyót hozzáadjuk. A fölaprított kapor kétharmadával, a mustárporral és a citromhéjjal fűszerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, a joghurtot is beledolgozzuk.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a burgonyát kb. félcentis karikákra, a pórét 3-4 darabra, a répát félbevágjuk, a nagyobbakat pedig negyedekbe. Mindezeket megsózzuk, megborsozzuk és egy 3-4 literes, közepesen mély tűzálló tálba tesszük.
A húsos masszából egy nagy gombócot formálunk, a zöldségek tetejére rakjuk. Az olajjal az egészet meglocsoljuk, a vizet aláöntjük, a maradék kaporral meghintjük. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 1 órát, majd a fóliát levéve még további 20-30 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd letakarva 1 napra hűtőszekrénybe tesszük. Skandináviában másnap, hidegen fölszeletelve, vinaigrette-mártás kíséretében kínálják, de természetesen meg is lehet melegíteni.

Elkészítési idő: 2 óra
1 adag 3052 kJ, 730 kcal

Ezek is érdekelhetnek