Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sima mézes puszedli

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csomag mézeskalácsos sütőpor (Dr. Oetker)
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • Máz:
  • 2 db tojás (fehérje)
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalácsos sütőport és összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a porcukrot és ismételten összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát ezután kb. fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a kívánt formákat. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  4. A kisült mézeseket tálcára helyezünk és ameddig hűlnek elkészítjük a mázat. Vizet forralunk egy lábasban és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a két tojás fehérjét.

  5. Ezt gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, ha tejfölszerű állaga lesz. A mézeseket ezzel a mázzal díszírjük.

Megjegyzés

A gyerekeknek hatalmas élmény a kisült kalácsok díszítése. A képen látható díszítést a három éves kisfiam találta ki. Rudolf a rénszarvas. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss