Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A sikeres emberek reggeli rutinja: ezt az 5 szokást lesd el tőlük

default user icon
MME
Ha unod már, hogy minden reggeled rohanással, kapkodással telik, nincs időd reggelizni, és a kávét is még kócosan, de már munkába menet öntöd magadba, akkor ez az 5 szokás neked is segíthet.

Biztosan te is ismersz olyan embereket, akik, bármilyen váratlan helyzet adódik, mindig tudják, mit kell tenni. Egyszerűen nem lehet kizökkenteni őket, fókuszáltak, céltudatosak, boldogok és sikeresek. Lehet, hogy őket is a következő a szokások segítik a mindennapokban. 

Hagyd az ébresztőórát

A reggeli éles hangra ébredés feszültséget okozhat, így már kora reggeltől készültségbe helyezzük a testünket, ami stresszhormont fog termelni. Ez az egész napunkra hatással lehet. Az ébresztőóra elhagyása persze nem azt jelenti, hogy aludj, amíg csak akarsz. Sokkal inkább arra utal, hogy hagytakozz a belső órádra, a szervezeted tudja, amikor kellően kipihente magát, és egy idő után beáll egy rendszeres időpontra, amikor fel fogsz ébredni. Ehhez persze az kell, hogy előző este időben feküdj le, legyen meg a 8 óra alvás.

Ne a kávé legyen az első

Ébredés után a szervezetünknek a legkevésbé sincs szüksége kávéra. Egyrészt az éjszakai órákban nem jutott folyadékhoz, ezért egy pohár víz sokkal jobban hidratálja, mint a vízelvonó koffein. Az emésztés és az anyagcsere szempontjából is kedvezőbb, ha vízzel indítjuk a napot. Másrészt a reggeli órákban magas a szervezet kortizolszintje (az éberségért felelős stresszhormon), így a korai kávé tulajdonképpen nem is tudja kifejteni hatását. Harmadrészt pedig a vércukorszintünk is egyenletesebb marad, ha a kávé előtt elfogyasztunk egy tápanyagdús reggelit.

Mozogj!

Ébredés után, mielőtt nekilátnál a napi teendőknek, szánj egy kis időt magadra, és mozgasd át a testedet. Az éjjel nyugalmi állapotban, mozdulatlanul heverő izmaid és az ízületek is meghálálják majd ezt a gondoskodást, arról nem beszélve, hogy jobb formába hozhatod magad, és sokkal energikusabb, vidámabb, a megpróbáltatásokkal szemben pedig ellenállóbb leszel a nap folyamán.

Készülj fel előre!

Ez voltaképpen nem is annyira reggeli rutin, inkább előző esti. Lefekvés előtt gondold át, milyen feladatok várnak rád a következő napon. Tervezd el, hogy mik azok a célok, tervek, amiket másnap meg szeretnél valósítani. Nyugodtan felállíthatsz egy sorrendet is ezek között, sőt, konkrét időbeosztást is készíthetsz. Ezzel lezárod a napi teendőket, így foglalkozhatsz magaddal, a pároddal, a gyerekekkel. További előnye, hogy nem indul ámokfutással a reggel: összeszedett leszel, mert tudod, mit hogyan terveztél el. 

Adj hálát!

Voltaképpen ez végezhető este és reggel is. Gondold végig, milyen szerencsés vagy azért, hogy ezt a napot is megélheted. Adj hálát az életedért és a szeretteidért. Vedd számba azokat a dolgokat, amik pozitív energiával töltenek fel, hogy akár mondd is ki hangosan: „Köszönöm!”. A gondolataidat akár le is jegyezheted egy hálanaplóba.

(Forrás)

(Borítókép: Shutterstock)

 Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss