Elkészítés: Sózott olajon (hogy hamarabb piruljon) megfuttatom a felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáöntöm a darált húst. Amíg pirul, tökgyalun felaprítok 2-3 sárgarépát, 2 fej csiperkegombát. Egy hasáb zellert és 1 fehérrépát lereszelek. A karalábét és a krumplikat felkockázom.
A piruló darált húsra 1 evőkanál lisztet szórok, így is pirítom kicsit, majd az összes zöldséget és a kukoricakonzervet hozzáadom (levével együtt), és felöntöm vízzel.
Amíg fő, 2 dl tejszínt és a natúr krémsajtot (vagy 10 dkg reszelt trappistát) összekeverek némi hideg vízzel és 1 evőkanál liszttel. A levesbe öntöm, habverővel keverem csomómentesre. Kis lángom hagyom 2-3 percig, míg újra forrni kezd.
Közben fűszerezem a lestyánnal, a petrezselyemzölddel, sóval, borssal.
Ha tésztával vagy nokedlival dúsítom, kiadós vacsora lesz belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre