Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sietős kertészleves darált hússal és sajttal

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Sózott olajon (hogy hamarabb piruljon) megfuttatom a felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáöntöm a darált húst. Amíg pirul, tökgyalun felaprítok 2-3 sárgarépát, 2 fej csiperkegombát. Egy hasáb zellert és 1 fehérrépát lereszelek. A karalábét és a krumplikat felkockázom.

A piruló darált húsra 1 evőkanál lisztet szórok, így is pirítom kicsit, majd az összes zöldséget és a kukoricakonzervet hozzáadom (levével együtt), és felöntöm vízzel.

Amíg fő, 2 dl tejszínt és a natúr krémsajtot (vagy 10 dkg reszelt trappistát) összekeverek némi hideg vízzel és 1 evőkanál liszttel. A levesbe öntöm, habverővel keverem csomómentesre. Kis lángom hagyom 2-3 percig, míg újra forrni kezd.

Közben fűszerezem a lestyánnal, a petrezselyemzölddel, sóval, borssal.
Ha tésztával vagy nokedlival dúsítom, kiadós vacsora lesz belőle.

Megjegyzés

Karfiol vagy karalábé mellett-helyett kelkáposztalevelet is tehetünk bele.
A sokféle zöldségtől és a lestyántól lesz isteni finom. - Adria23

Ezek is érdekelhetnek

Friss