Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Shiitake gombával töltött cukkini (laktózmentes)

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, a közepét kivájjuk, megsózzuk, és egy tepsibe tesszük.
  2. Egy külön edényben, sós vízben félkészre főzzük a jázmin rizst. 
  3. A hagymát apróra, a zöldpaprikát kisebb kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A gombákat és a paradicsomot is apró kockára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
  4. Amikor üvegesre párolódott a hagyma, beletesszük a pirospaprikát, a gombát és a felkockázott paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és félretesszük.
  5. A kissé kihűlt gombás tölteléket és a félig megfőtt jázmin rizst összekeverjük egy edényben, megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított kaporral.
  6. A tölteléket a félbevágott cukkinibe töltjük, a tetejét meglocsoljuk a tejföllel, és elrendezzük rajta a felszeletelt mozzarellát.
  7. A tepsi aljára egy kevés vizet öntünk, az egészet letakarjuk alufóliával, majd a sütűben 180 fokon körülbelül 3/4 óra alatt puhára sütjük a cukkinit. A sütés utolsó 10 percében levesszük az alufóliát, és aranybarnára pirítjuk a sajtot.

Megjegyzés

Ez az egytálétel kitűnően fogyasztható önmagában vagy köretként is. Kevés petrezselyemmel és kaporral díszítjük. Jó étvágyat! - Braun Henriett

Ezek is érdekelhetnek

Friss