Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sherrys céklaleves garnélarákkal

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A céklát tepsire tesszük félbevágva, meglocsoljuk olívaolajjal, frissen őrölt borsot és 1 teáskanál sót hintünk rá, és 160 fokos sütőben - mérettől függően - 30-45 percig sütjük. Meghámozzuk, majd feldaraboljuk.

2. Az előkészített céklát fazékba tesszük az apróra vágott hagymával (a zöldjét megtartjuk) és a zellerrel (valamennyit félre is rakhatunk a dekorációhoz), enyhén megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Addig főzzük, míg minden megpuhul. A száraz sherryvel meglocsoljuk, és leturmixoljuk.

3. A megtisztított garnélarákokat kevés olívaolajon, forró serpenyőben 1-2 perc alatt megsütjük.

4. A kész levest tejföllel, zellerzölddel, apróra vágott hagymával és a garnélarákokkal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket és fotókat a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss