Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Shane Tusup elárulta, milyen szigorú étrenden él

default user icon
MME
Shane Tusup kapott hideget-meleget az utóbbi időben, de inkább azt az utat választotta, hogy – úriember módjára – hallgat. A hot!-nak azonban megnyílt, és bepillantást engedett az életébe, megmutatta a személyisége eddig ismeretlen oldalait!

Hogy csöppentél bele az úszás világába?

Kisfiúként állandóan az óceánban pancsoltam, később édesanyám mindenféle sportra elvitt. Épp teniszeztem, amikor hallottam, hogy a többiek úszócsoportba járnak – azonnal csatlakozni akartam. A végső vizsgát azonban nem sikerült letennem. Akkor javasolták, hogy csatlakozzak egy helyi klubhoz, ahol azzal kezdték, hogy utánozzam a pillangóúszást. Néztem, memorizáltam, és megcsináltam – később is ez a módszer vált be. LeBron James volt a példaképem: ő akartam lenni, majd őt lekörözni! 12-14 éves koromban már nemzeti versenyeket nyertem.

A középiskolai éveket már New Yorkban töltötted.

Már a középiskolában elkezdtem főiskolai tantárgyakat tanulmányozni. A nyelvtanulás nem volt az erősségem, de arra fektettem a hangsúlyt, amiben jó voltam. Minden érdekelt, ami reál tantárgy, és minden, ami a sporthoz kapcsolódott! Emellett doboltam gitároztam, kosaraztam és persze úsztam.

Majd az úszás visszaszólított Ka­li­for­niá­ba.

A főiskola alatt történt a vállsérülésem, akkor kaptam még egy lehetőséget, hogy ússzak egy évig, és úgy döntöttem, hogy mellette üzleti tanulmányokat folytatok. Emellett a sport minden aspektusával foglalkoztam: pszichológiai, kineziológiai, kutatási, tréneri és üzleti szempontból. Szerencsés vagyok, mert már az első munkahelyem olyan volt, hogy egyszerre több szerepet és feladatot is elláthattam. Így fejlesztettem ki az egyedi és komplex módszeremet.

Sok támadás ért amiatt, hogy durvák a módszereid. Mi a véleményed erről?

Valójában senki nem ismeri a módszereimet, semmit nem osztottam meg ezzel kapcsolatban. Több úszótréneri módszert ötvöztem, köztük a németet is. Kidolgoztam a saját programomat, ami a cégem szellemi tulajdona. Amikor egy sportoló felkészítéséről van szó, akkor elvárom, hogy komolyan és professzionálisan álljanak a munkához. Nem lehet csak úgy megjelenni napi egy órára az edzőteremben, hisz sportolónak lenni nagy kiváltság, ugyanakkor egy 24 órás feladat. Ahhoz kell igazítani az étkezést, az alvást, a gondolkodást, mindent.

Milyen terveid vannak a közeljövőben?

Többféle projektünk van, különböző üzleti partnerekkel dolgozunk együtt, a Modern Gentlemen Lifestyle jegyében. Az én világom abszolút a klasszikus értékeken alapszik mind a családi, mind az üzleti életben, azonban nem lehet eltekinteni attól, hogy modern időket élünk az okostelefonok világában, körülöttünk minden fejlődik. Ehhez igazodva a fiataloknak is megmutatjuk, hogyan tudunk megújulni különböző területeken, mint az életmód, az üzleti siker vagy akár a divat.

Pár éve teljesen életmódot váltottál.

Korábban szinte csak steaken éltem, majd a The game changes című film hatására – ami a vegán elitsportolókról szól – kérdezgetni kezdték a véleményemet. Gondoltam, belevágok én is, hogy kitapasztaljam a hatását. Azóta glutén­mentesen és vegán módon étkezem. Szeretem az állatokat, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, boldogabb vagyok, érzelmileg sokkal kiegyensúlyozottabb lettem. Fontos, hogy mit viszel be a szervezetedbe.

Hogy mi Shane Tusup legkedvesebb gyerekkori emléke, hogy mit tartogat leendő gyermekeinek, hogy ki a példaképe, és, hogy mit jelképeznek a tetoválásai, arról az eheti hot! magazinban olvashatsz!

Ezek is érdekelhetnek

Friss