hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Shakshuka (közel-keleti lecsó)

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát. Megszórjuk a római köménnyel, a pirospaprikával és az őrölt korianderrel, majd 1-2 percig pirítjuk, amíg megjön az illatuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy kevés vizet öntünk hozzá, és félpuhára pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a darabolt paradicsom konzervet is, valamint a kockára vágott friss paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt csilivel, és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.
  4. Egy kanál segítségével mélyedéseket formázunk a lecsóba, ezekbe ütjük a tojásokat, és fedő alatt készre főzzük.
  5. Az elkészült shakshukát friss, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük.
  6. Pirítóssal, pitával vagy tetszés szerint bármilyen ropogósabb kenyérrel kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a shakshuka, a közel-keleti lecsó:

Ezek is érdekelhetnek

Friss