Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Shakshuka (közel-keleti lecsó)

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk az apró kocára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát. Megszórjuk a római köménnyel, a pirospaprikával és az őrölt korianderrel, és 1-2 percig pirítjuk, amíg megjön az illatuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy kevés vizet öntünk hozzá, és félpuhára pároljuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsom konzervet és a kockára vágott friss paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt csilivel, és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.
  3. Egy kanál segítségével mélyedéseket formázunk a lecsóba, ezekbe ütjük a tojásokat, és fedő alatt készre főzzük. Friss, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük. Pirítóssal, pitával vagy tetszés szerint bármilyen ropogósabb kenyérrel kínáljuk.

    Lecsóreceptek >>> 

    Paradicsomos ételek >>> 

    Magyaros finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss