Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű shakshuka fetával

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Kissé megpirítjuk benne a megtisztított fokhagymát Hozzáadjuk a megmosott, kimagozott és falatnyi darabokra vágott paprikát. Pirítjuk így is néhány percig. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével együtt, majd kissé összetörjük a darabkákat. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát és a durvára tört rómaiköményt. Kis lángon 15 percig főzzük. Megsózzuk és borsozzuk, és meghintjük 1 csipet cukorral.
  2. Egyenként felütjük a tojásokat, és óvatosan a paradicsomos keverékre csúsztatjuk. Lefedjük, és kis lángon további 5-7 percig pároljuk, amíg a tojásfehérje megszilárdul.
  3. A megmosott koriandert durvára aprítjuk. Rámorzsoljuk a shakshukára a fetát, rászórjuk a koriandert, és azonnal tálaljuk. Friss péksütemény illik hozzá.

Nézd meg videón is, hogyan készül a shakshuka >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss