Egy nagyobb serpenyőt elkezdünk hevíteni, meglocsoljuk az olajjal, és rászórjuk a felaprított lilahagymát. Finoman sózzuk, majd 4-5 percig közepes lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott paprikákat is, és további 4 percig pirítjuk.
Ezután a felkockázott paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.
Négy „lyukat” formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel, majd pirítóst vagy friss bagettet fogyasztunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!