Elkészítés: Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztom. A tarjaszeleteket egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához, és fehéredésig pirítom, kb. 5-6 percig.
A gombát megpucolom és negyedelem, a májat szintén feldarabolom. Az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is. Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.
A májat kevés olajon egy külön edényben sütöm meg.
Amikor a hús és a többi megpuhul, fűszerezem pirospaprikával, belekeverem a megsült májat. Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem, és további 7-8 percet forralom lassú tűznél. Ha hígabb maradt a szaftja, egy kevés keményítőt hintek rá, elkeverem és besűrítem.
Petrezselymes burgonyával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre