Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszűzérme majorannás gombaszósszal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db sertésszűz
  • 80 dkg gomba
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kis csokor snidling (aki szereti és van otthon)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fokhagymasó
  • majoranna
  • bors
  • liszt
  • olaj
  • 50 dkg tészta (pl.: makaróni, spagetti, szélesmetélt)

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a gombát felaprítom. Olajon megfonnyasztom a hagymát, majd rádobom a gombát, és együtt párolom őket. Közben sózom, borsozom ízlés szerint.

Eközben a lehártyázott húst ujjnyi csíkokra vágom, kicsit kiklopfolom. Beszórom fokhagymasóval, lisztben megforgatom a szeleteket, majd forró olajon mindkét felüket megsütöm.

A gombához hozzáadom a nagy pohár tejfölt, beleaprítom a snidlinget, megszórom majorannával, belekeverem az étkezési keményítőt, és 1-2 perc alatt összefőzöm, majd az egészet leturmixolom.

Az elősütött húsokat beleteszem a szószba, és még negyed órát kis lángon tovább párolom benne.

Főtt tésztával tálalom.

Megjegyzés

Édesanyám nem majorannával, hanem pirospaprikával szokta csinálni, tejfölös habarásba teszi (étkezési keményítő helyett lisztes habarás).
- Bejus1

Ezek is érdekelhetnek

Friss