Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszűz sült almával

MME MME
2.3/5
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésszüzet megmossuk, szárazra töröljük, majd bedörzsöljük 2 ek olívaolaj és egy kevés só, bors, továbbá pirospaprika keverékével. Száraz serpenyőben körbepirítjuk a húst, azután átszedjük egy sütőpapírral bélelt sütőtálcába.
  2. A meghámozott burgonyát és lila hagymákat sós vízben félpuhára főzzük. Azután leszűrjük a keveréket, és alaposan lecsepegtetjük. A krumpliszemeket félbevágjuk, a hagymákat pedig cikkekre.
  3. A hús mellett elrendezzük a kimagozott, cikkekre vágott almát, a krumplit és a lila hagymát. Meghintjük egy kevés sóval, továbbá borssal, megszórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, meglocsoljuk a megmaradt olívaolajjal, valamint az almalével, és a 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és az összes folyadék elpárolog. 

TEJSZÍNES-HAGYMÁS SZŰZÉRMÉK>>> 

TEPSIS SERTÉSSZŰZ MAGYAROSAN>>> 

BACONBE GÖNGYÖLT MUSTÁROS SZŰZPECSENYE>>> 

Ezek is érdekelhetnek