Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszűz paradicsomos vajbabbal és gombával

MME MME
60 perc
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot leforrázuk, meghámozzuk, majd négybe vágjuk és kivesszük a magházát. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és felhevített olívaolajon pároljuk kicsit, majd hozzáadjuk a megtisztított vajbabot és együtt pirítjuk 3-4 percig. Ha a bab megpirult hozzáadjuk a paradicsomot és újabb 2-3 percig pirítjuk, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és félretesszük.
  2. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a vékonyra vágott fokhagymát. Hozzáaadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Ha lepirult és elkezdett levet ereszteni, felöntjük kevés fehérborral és hozzáadjuk a felvágott petrezselymet. Kis tűzön rövid ideig hagyjuk rotyogni, amíg a gomba megpuhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
  3. A szobahőmérsékletű sertésszüzet megtisztítjuk és kb. 10 cm-es darabokra feldaraboljuk. Egy serpenyőben, olívaolajon, erős tűzön minden oldalon körbesütjük a darabokat (oldalanként kb. 1,5 perc). A körbesütött húst kettévágjuk, és a vágás mentén még kb. 1,5 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és pihentetjük. Egy-két perc után ismét kettévágjuk a húsdarabokat. A felvágott sertésszüzet a tányéron őrölt borssal és sóval, valamint a gombával és a babbal tálaljuk.

Így készítheted el a sertésszüzet paradicsomos vajbabbal! >>>

ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN OMLÓS A SERTÉSSZŰZ! >>> 

SERTÉSSZŰZ MÉZES BACONKÖNTÖSBEN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss