Elkészítés: A szalonnát hosszúkás keskeny csíkokra, a hagymákat finomra aprítom. A húst hártyáitól megtisztítom, kb. ujjnyi vastagra felszeletelem, sózom, borsozom.
A szalonnát lassan kisütöm (ha sok a zsírja, vegyünk ki belőle), kiveszem, félreteszem. A visszamarad zsiradékban a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát rövid idő alatt megsütöm, szintén félreteszem.
A visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, rajta a lecsóalapot a fokhagymával rövid ideig pirítom, majd meghintem őrölt paprikával, sózom, borsozom, fedő alatt néhány percig párolom. Ráteszem a gombát, a húst a szalonnával, meglocsolom egy kis borral, fedő alatt párolom kb. 15 percig, a folyadékot húslevessel pótolom.
A tejfölben elkeverem a lisztet, húslevessel hígítom, és behabarom a mártást. Amennyiben szükséges, utána fűszerezem, néhány percig lassan forralom, majd rövid pihentetés után tálalom.
Ez esetben fehér tönkölylisztből készítettem könnyű nokedlit köretnek, de különböző főtt tésztákkal, párolt rizzsel is tálalhatjuk!