Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszelet tejszínes-boros mártásban II.

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk, és a felforrósított vajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

A megmaradt zsiradékban megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a pirospaprikát, a mustárt, s felöntjük a borral. Ezután visszatesszük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és 30 percig lassú tűzön pároljuk.

Kivesszük a hússzeleteket, egy tűzálló tálban egymás mellé helyezzük.

A lisztet elkeverjük a tejszínnel, és a húsléhez adjuk. Még egyszer állandóan kevergetve felforraljuk. A mártást ráöntjük a húsra, megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 8 percre betesszük az előmelegített sütőbe, hogy a sajt megpiruljon.

Burgonya vagy rizs illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss