Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszelet gombás fészekkel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon hirtelen kisütjük. Olajjal kikent, kevés vízzel felöntött tepsibe helyezzük az átsütött húsokat.

2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Hozzárakjuk a gombát, és kb. 5-10 percig sütjük. Beleöntünk egy kevés vizet, majd ízesítjük sóval, paprikával, kakukkfűvel. Ha a lé elfőtt, akkor kész.

3. Megfőzzük a burgonyát, és összetörjük a vajjal, a tojássárgájával és a tejföllel. Nyomózsák segítségével a krumplis masszából a húsok tetején kosár alakot formázunk. Közepébe halmozzuk a gombás tölteléket.

4. Végül sajttal megszórjuk, és kb. 20 perc alatt sütőben készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss