Elkészítés: A sertéscombot szeletekre vágjuk, a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félretesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát. Ha a gomba levet engedett, beletesszük a hússzeleteket, és puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha, a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze.
Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre