Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéssült szőlővel és fügével

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kissé vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és a serpenyőben felforrósított olajos vajon mindkét oldalát megpírítjuk. Ezt követően aláöntjük a bort vagy a bor+bodzaszörpöt, lefedve félpuhára pároljuk, időnként meglocsolva, és az elfőtt lét pótolva.

A félpuhára főtt húshoz adjuk a szőlőszemek 3/4 részét, kissé összenyomkodjuk, továbbá a negyedelt fügéket is beletesszük, és tovább pároljuk. Mielőtt a teljesen megpuhulna a hús, hozzáadjuk a maradék szőlőszemeket és az apróbb darabokra vágott zsályaleveleket, majd a párolást befejezzük.

Párolt rizzsel tálaljuk a gyümölcsös szeleteket.

Megjegyzés

A gyümölcsöktől enyhén édeskés, aromás, a bodzaszörptől illatos hússzeleteket kapunk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss