Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéssült paprikás-paradicsomos tökkel

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg zsenge tök
  • 20 dkg színes húsú paprika, vegyesen
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vágott kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • A sülthöz:
  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet köménymag
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, és megmossuk. A hagymát és a fokhagymát szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és meghintjük a köménymaggal.

Elkészítés: A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az egyik hagymát, a fokhagymát egy tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a húst, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 60-80 percig sütjük. Gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha kész, kivesszük, a húst, hagyjuk 15 percig pihenni, csak utána szeleteljük. Közben a tököt kettévágjuk, kikaparjuk a magokat, és a húsát vékonyra szeleteljük, kicsit megsózzuk, félretesszük. A paprikákat kicsumázzuk, és vékony csíkokra aprítjuk. A paradicsomot kimagozzuk, cikkekre vágjuk. Felmelegítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a másik hagymát, és rátesszük a paprikákat. Óvatosan kinyomkodjuk a tököt, és a paprikákra halmozzuk. Sózzuk, 10 percen át pároljuk. Megszórjuk a kaporral, ráöntjük a kikevert tejfölt, és beletesszük a paradicsomokat. Összeforraljuk (4-5 perc), citromlével ízesítjük, és tálaljuk. A tetejére szeleteljük a sültet, aminek a szaftjával még meg is locsolhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 987 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss