Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéssült burgonyapürével, lyoni hagymával

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 50 dkg sertéstarja
  • 1 tk római kömény
  • 2 ek sertészsír
  • bors
  • A burgonyapüréhez:
  • 80 dkg burgonya
  • 4 ek vaj
  • 2 dl forró tej (a krumplitól függően)
  • A lyoni hagymához:
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 4 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A húst újjnyi szeletekre vágjuk, és a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, valamint megszórjuk római köménnyel.
  2. Zsírozott tepsiben, kevés vizet aláöntve pirosra sütjük. Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük, és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a vajat és a forró tejet, majd habverővel simára és habosra keverjük.
  3. A hagymákat felkarikázzuk, megszórjuk a liszttel, és összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje. Ezután bő, forró olajban arany színűre sütjük őket. A sült húsra halmozva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss