Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésragu rizibizivel

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra, a szalonnát vékony csíkokra, a hagymákat finomra, a paprikát és paradicsomot kockákra aprítjuk.

A szalonnát felhevített zsiradékban kipirítjuk, rádobjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A húst fehéredésig pirítjuk benne, majd őrölt paprikával meghintjük, a zöldpaprikával és a paradicsommal, valamint őrölt borssal, majoránnával és borral elkezdjük párolni. Az elfőtt folyadékot mindig kevés vízzel pótoljuk (jó, ha többször a zsírjára sül).

Mi szaftosan szeretjük, ezért amikor a hús már puha kb. 1,5 dl vízzel 1 lapos evőkanál lisztet elkeverek benne, a szaftját szaporítom, és néhány percig együtt forralom. A szükséges fűszereket ízlés szerint pótolom.

A rizibizihez a rizst az olajon kevergetve felhevítem, a finomra aprított vöröshagymát és a zöldborsót belekeverem, és felöntöm 1,5-szeres forró vízzel. Sózom, borsozom, petrezselyemmel meghintem, és a forrástól számítva kb. 15 percig lassú tűzön kevergetés nélkül, lefedve párolom.

A ragut a rizibizivel - és ez esetben aprított kaliforniai paprikakockákkal - tálaltam (de ez el is maradhat).

Ezek is érdekelhetnek

Friss