Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéspörkölt pirított tarhonyával

120 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.
  2. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel és puhára főzzük.
  3. Egy teflon bevonatos edénybe pár csepp étolajat öntünk, majd az edénybe szórjuk a tarhonyát. Szép barnára pirítjuk, majd megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük. Figyeljünk rá, hogy a főtt tarhonya alatt ne maradjon víz mert akkor meg fog „mázgásodni”. A pörköltet a tarhonyával tálaljuk. 

KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>>

OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>> 

Megjegyzés

Hagyományos és ízletes - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek