Elkészítés: A lecsós raguhoz egy lábasba belerakjuk a 2 kanál zsírt meg a kockára vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, feltesszük párolni lassan. Addig pároljuk, amíg a húst előkészítjük.
A húst nagyobb darabokra vágjuk. Felolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összetört fokhagymát, 1 kanál pirospaprikát, egy csipet sót, borsot, majd a húsdarabok minden oldalát megpirítjuk rajta.
A lecsós alapot beleöntjük egy tepsibe (ha sok a leve, nem baj, azon fő meg a hús), a húsdarabokat ráhelyezzük a lecsós ágyra, majd alufóliával letakarva a sütőben lassan 30-40 percig főzzük. A fedőt levéve 10-15 percig tovább sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!