A májat gondosan megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A zsírt felforrósítjuk, és közepes lángon puhára pároljuk rajta a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított fokhagymát a májcsíkokkal együtt, és addig pirítjuk, amíg a máj rózsaszín nem lesz.
Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejjel, egy kevés sóval, borssal, valamint őrölt majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük, majd kevergetve sűrűre főzzük.
Lehúzzuk a tűzről a májas keveréket, egyenként beleforgatjuk a tojásokat, majd deszkára borítjuk, és durvára vágjuk. Ezután tálba tesszük a masszát, és összedolgozzuk a zsemlemorzsa felével. A masszából kis hengereket formázunk és meghempergetjük azokat a megmaradt zsemlemorzsában.
Végül aranyszínűre sütjük a kroketteket a felforrósított olajban. Forrón tálaljuk. Langyos hagymalekvár és zellerrel töltött rétes illik hozzá.