Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésmájkrém házilag

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vékonyra szeletelt zsírszalonnát kevés vízzel picit párolom, majd puhára sütöm, de nem pirítom. Ha elég zsírt engedett, hozzáadom a hagymát, üvegesre dinsztelem. Rádobom a májat, gyengén átsütöm. A tűzről levéve ízesítem, sózom. Ha langyosra hűlt, kétszer átdarálom.

Befőttesüvegbe töltöm, fém kupakkal lezárom. Vízzel félig töltött edényben a befőttekhez hasonló módon, lassú tűzön, kb. 1 órát dunsztolom. Ha kihűlt, hideg helyen hetekig eláll.

Megjegyzés

Elektromos darálóval egyszerűbb. Ha a dunsztolás jó, gyönyörű rózsaszín lesz. Én ebből készítem később a májgaluskát vagy a májpuffancsot. Töltelékekbe is kitűnő. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss