Sertéskrokett franciasalátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • darált sertéshús
  • burgonya
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • fehérbors
  • curry por
  • kurkuma
  • őrölt kömény
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • zöldségkeverék
  • burgonya
  • alma
  • csemege uborka
  • lilahagyma
  • tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • almaecet
  • balzsamecet
  • őrölt bors
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskroketthez a burgonyákat megpucolom, apró kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, a főzővizet leöntöm róla és összetöröm, majd hagyom hűlni.

Egy nagyobb tálban összekeverem a darált húst a reszelt hagymákkal, a tojással, az áttört burgonyával. Fűszerezem ízlés szerint, összegyúrom, majd kisebb gombócokat formálok, amiket hengerré sodrok és meghempergetem zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban kisütöm.

A franciasalátához a zöldséget megfőzöm sós vízben, a kockára vágott burgonyát egy kicsit később rakom a főzővízbe. Ha megfőtt, leszűröm, és hagyom kihűlni, majd összekeverem a tartármártással.

A tartármártáshoz a tejfölt, a majonézt, ízlés szerinti mustárt, sót, cukrot, almaecetet és 1 kis kanálnyi balzsamecetet összekeverek, meghintem borssal, majd belekockázom a megpucolt almákat és a csemegeuborkát is. A lilahagymát egészen apró kockákra vágom, és ezt is hozzáadom a mártáshoz.

Salátalevélen tálalom a franciasalátát a kisült sertéskrokettekkel.

Megjegyzés

Ízletes, könnyű ebéd vagy vacsora.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss