Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 1 ek zsír
  • őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • A paradicsommártáshoz:
  • 1 ek étolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 tk piros paprika
  • cukor
  • 1 db zeller levél
  • 1 vöröshagyma
  • 0,5 liter házi paradicsomlé
  • A burgonyapüréhez:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl tej
  • 1 ek margarin

Elkészítés

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borssal magszórtam. Egy serpenyőbe tettem, alá az evőkanál zsírt.

Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam és fedő alatt puhára sütöttem. A vízveszteséget közben pótoltam és a húsokat megfordítottam.

A paradicsommártás készítése: olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem, rászórtam a piros paprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel.

Beletettem a zellerlevelet, cukrot, sót. Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlét és összeforraltam.

A zeller szárat kidobtam a végén belőle. A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, tejjel, folyékony margarinnal összetörtem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss