A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borssal magszórtam. Egy serpenyőbe tettem, alá az evőkanál zsírt.
Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam és fedő alatt puhára sütöttem. A vízveszteséget közben pótoltam és a húsokat megfordítottam.
A paradicsommártás készítése: olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem, rászórtam a piros paprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel.
Beletettem a zellerlevelet, cukrot, sót. Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlét és összeforraltam.
A zeller szárat kidobtam a végén belőle. A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, tejjel, folyékony margarinnal összetörtem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre