Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj paprikával és paradicsommal rakva

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és flekken fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk.

Elkészítés: A burgonyát tepsibe terítjük, kicsit megsózzuk, a sütőbe tesszük, és puhára sütjük. Közben a paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsát cikkekre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a húsokat, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajra tesszük a paprikákat, és erős tűzön megsütjük. Amikor kész, rátesszük a paradicsomokat, sózzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és összeforgatjuk. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük. Amikor a sütőben a burgonya már majdnem puha, rászórjuk a cukkinit, betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és a sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) állítva megpirítjuk. Ha a szalonna kellően kipirult, rátesszük a sült húsokat, és ennek a tetejére tesszük a paradicsomos-paprikás ragut. Visszatesszük a sütőbe, hogy jól összemelegedjenek, majd tálaljuk. Grillezett burgonyát (receptjét lásd külön) is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 575 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek